هیئت داوران گام اول، کتاب سرزمین نوچ نوشته کیوان ارزاقی و منتشر شده توسط انتشارات افق را به عنوان برگزیده بخش داستان بلند معرفی کردند.
در بخش شعر بزرگسال همچنین کتاب چند ورقه مه سروده رضا جمالی حاجیانی و انتشارات نشر چشمه به عنوان برگزیده بخش شعر آزاد معرفی و جایزه و لوح تقدیر دریافت کرد.
در بخش شعر کلاسیک شعر بزرگسال نیز 2 اثر سکوت کاه گلی سروده رضا شیبانی اصل از انتشارات شهرستان ادب و عقبگرد عقربهها سروده علی کریمان از انتشارات فصل پنجم برگزیده شد.
هیئت داوران کتاب جنگ دختر دستکشپوش با سرما نوشته زیتا ملکی از انتشارات قطره را به عنوان اثر برگزیده حوزه شعر نوجوان معرفی کردند.
کتاب ایمان در قرآن کریم مفهوم و گونهها تألیف سید مجتبی رضوی طوسی و کتاب فقه قرآنی با نفس رحمانی تألیف علیرضا خیرالهی کوهانستانی از انتشارات دانشگاه امام صادق علیهالسلام به عنوان برگزیدههای بخش علوم قرآنی حوزه دین معرفی شدند.
اندیشهشناسی محدثان حله کتاب برگزیده بخش علوم روایی است که امین حسین پوری از انتشارات مؤسسه علمی دارالحدیث تألیف کرده است.
در بخش علم کلام نیز 2 اثر معناداری گزارههای دینی تألیف محسن نقدعلی از انتشارات دانشگاه امام صادق علیهالسلام و کتاب سرمایه اجتماعی در آموزههای اسلامی تألیف محمد علینی انتشارات بوستان کتاب قم به عنوان شایسته تقدیر معرفی شدند.
اثر بزگزیده بخش سیره معصومان و زندگینامه بزرگان دین کتاب مفهوم حقوق شهروندی در نهجالبلاغه تألیف مهدیه عربیفر از انتشارات بوستان کتاب قم معرفی شد.
در بخش شاستگان تقدیر استانی و در حوزه شعر بزرگسال، کتاب شیهههای نفس سروده آسیه صادقیان از انتشارات طلوع فردا به عنوان برگزیده معرفی شد.
در حوزه داستان بزرگسال نیز کتاب چشمه ساری در کویر نوشته معصومه زارعی از انتشارات مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری شایسته تقدیر شد.
در حوزه دین بخش کتاب استانی هم کتاب حریم با بیان مصادیقی از حریم عفاف در دارالعباده تألیف سید محمدجواد صداقت کشفی از انتشارات آرتاکاوا شایسته تقدیر شد.
علی شجاعی صائین، مدیرعامل خانه کتاب ایران بیانیه سید عباس صالحی معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را قرائت کرد.
در این بیانیه چنین آمده است: جشنوارهها و جایزهها، اگر دیر بپایند و پیر شوند، همانند پیران هر قوم، منزلتی بیش مییابند و با تجربه و تعقل پیش میروند و چون اجناسی عتیقه و دیرسال، بهایی به کمال به دست میآورند. زیرا سابقه و پیشینۀ فعالیتهای فرهنگی هرچه بیشتر باشد، به مصداق «اَلفَضلُ لِمَن سَبَق» اوج و احترامی بیشتر دارد و نشان دهنده انباشتی از ذخیرههای معنوی انسان در عرصۀ علم و ادب و آگاهی است.
صالحی در ادامه این بیانیه آورده است: جایزه گام اول که اینک به هفتمین دوره برگزاری خویش رسیده است، اگرچه پیر نیست، اما انشاءالله دیر خواهد پایید و بهرههای تازهای را از دریای استعدادهای درخشان اهالی اندیشه و احساس فرا چنگ خواهد آورد و آنها را چون سرٌمه به چشم مخاطبان خواهد کشید.
وی افزوده است: ایجاد فرصتی برای عرضۀ استعدادهای عرصۀ دین و فرهنگ و شناسایی و ترغیب و تشویق رهروان این راه، در نخستین گام خویش، موهبتی است که مسوولان ما باید آن را قدر بدانند و جوانان قلمزن این مرز و بوم را، به سمت و سوی آن بخوانند. تا نهال علم و ادب و آگاهی نسل امروز هم، چونان پدران اندیشمندشان به درختی کهنسال و پُر شاخ و برگ و سرشار از بر و بار و طراوت تبدیل شود و ایران فردا در سایهسار سرو بلندش بیاساید.
معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می افزاید: چه فکر بکری که جایزۀ گام اول از همان ابتدا از تهراننشینی دل کنده و هر سال در یکی از استانهای کشور اردو میزند و ضمن گستردن چتر انتخابش بر سر اهالی قلم آن استان، برگزیدگان جوان کشور را هم با گوشه گوشۀ سرزمین پر افتخار خویش آشنا و آشناتر میکند و برای مردم همۀ ایران هم امکان حضور در یکی از جدیترین جشنوارههای جوان کشور را فراهم میکند.
در ادامه این بیانیه آمده است: امید که این جایزه، گامهای بلند خویش را همچنان با قدرت بردارد و همۀ استانهای کشور را بپیماید و چراغ روشنی فرا راه امیدهای تازۀ این سرزمین باشد. معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دست همۀ دستاندرکاران جایزۀ گام اول را به گرمی میفشارد و به برگزیدگان هفتمین دورۀ آن تبریک میگوید و از همکاران خود در خانۀ کتاب که بانی خیر این جایزه خاص شدهاند، تشکر میکند.
خبر فوق را به زبان مورد نظر ترجمه کنید
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
یکشنبه 12,ژانویه,2025